Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati

Adaugat in data de 31.10.2013

La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania.

Scopul întalnirii a fost calitatea in morarit si panificatie, la eveniment participand cei mai puternici producatori de produse în domeniu. „Asociatia s-a constituit acum 22 de ani, scopul ei fiind realizarea de progrese tehnologice în domeniul panificatiei. Se doreste ca pe viitor asociatia sa fie reprezentata în relatia cu autoritatile nationale”, a declarat profesorul Iuliana Banu, prodecanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Important de amintit este ca decanul facultatii, profesorul Petru Alexe, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, drept o recunoastere a activitatii sale în spatiul universitar, dar si al industriei alimentare din Romania.

Simpozionul producatorilor din morarit si panificatie a fost o ocazie buna pentru ca studentii de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati sa faca cunoscut ultimul produs alimentar pe care l-au creat: biscuitii fara gluten. Interesante sunt si cele trei feluri de paine creata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucuresti. Este vorba de paine nedospita de secara si cartofi, paine nedospita multicereale cu cartofi si paine nedospita multicereale cu ceapa. Pe 16 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentului, la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati va fi organizat un concurs intern, destinat studentilor si masteranzilor. „Vor fi prezentate produse noi din carne, produse de panificatie si produse zaharoase”, a declarat Cristian Dima, inginer doctorand la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.