Proiect de aproape opt milioane de euro pentru piscicultura galateana

Adaugat in data de 31.05.2013

Asociatia de Dezvoltare Durabila „Prut-Dunare” Galati va implementa in perioada urmatoare unul dintre cele mai importante proiecte din sectorul piscicol derulate in judetul Galati in ultimii ani. Zona cuprinsa in program porneste de la Lunca Prutului Inferior si pâna la Dunarea Inferioara, cuprinzând teritoriul administrativ a opt comune din Galati: Cavadinesti, Suceveni, Oancea, Vladesti, Mastacani, Foltesti, Frumusita, Tulucesti, dar si o parte a municipiului Galati (cartierul Valea Orasului si Faleza Inferioara a Dunarii).

„Proiectul are ca obiective amenajarea de baze pentru ecoturism si agrement cu specific pescaresc, amenajarea de trasee turistice tematice si refacerea in scop turistic a unitatilor de acvacultura si procesare, precum si amenajarea unitatilor turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica cu profil pescaresc”, ne-a declarat Corina Sofrone, managerul aparatului tehnic al Asociatiei de Dezvoltare Durabila „Prut-Dunare” Galati.

Cele sase masuri incluse in proiect vor crea 150 de locuri de munca in sectorul piscicol galatean. Una dintre masuri, ce priveste produsele si serviciile locale de pescuit si acvacultura, vizeaza certificarea calitatii produselor si serviciilor locale din sectorul pescaresc, dar si adoptarea de noi metode de productie in acest sector.

Cea mai importanta masura priveste imbunatatirea sistemului de valorificare a produselor pescaresti locale, una dintre ideile coordonatorilor proiectului fiind organizarea unei piete de peste in urbea noastra si a sase evenimente anuale cu profil pescaresc. In plus, se vor crea opt firme beneficiare ale activitatilor de promovare a acvaculturii organice, crearea unui muzeu al zonei pescaresti nou infiintate si doua expozitii muzeale permanente pentru promovarea specificului pescaresc al judetului Galati.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.