Ministrul agriculturii in vizita la Galati

Adaugat in data de 31.07.2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Galati, la inceputul lunii iulie, a decalart ca irigatiile reprezinta o prioritate a Ministerului Agriculturii, care face eforturi pentru reabilitarea sistemelor de irigatii. Aceste sustine ca vor fi implemetate mai multe optiuni care vizeaza solutii pe termen scurt, mediu si lung. Daniel Constantin a decalat in fata presei ca daca ar avea un miliard de euro, ar putea fi deservite 800.000 de hectare.

„Sigur ca sunt multi care spun ca ar trebui sa gândim altfel de sisteme decât cele care exista. Eu spun, ca si eficienta economica, daca am avea un miliard de euro, am putea sa deservim înca 800.000 de hectare. Acesta este targetul si de aceea am tot vorbit de un miliard de euro pe care încercam în continuare sa îi atragem din fonduri de coeziune sau de dezvoltare regionala. Vom avea discutii în toamna acestui an, sa vedem daca reusim acest lucru. Pe de alta parte, pe termen scurt, si anul trecut, si anul acesta, a trebuit sa venim cu masuri care sa îi ajute pe fermieri sa îi stimuleze sa irige în ani care s-au anuntat a fi secetosi. Astfel ca anul trecut am redus pretul, irigând într-un alt mod decât pâna acum, mai mult pe timp de noapte”, a explicat ministrul Agriculturii. De asemenea, anul acesta, Ministerul a venit cu o procedura de revizie tehnica - a fost adusa apa pe canalele principale de irigatii mai aproape de fermieri si a fost aprobata în Guvern, totul ca fermierii sa plateasca un pret redus la jumatate.

„Anul acesta eu cred ca s-au facut eforturi extraordinare pentru preconizata seceta. Însa nu pot spune ca am trecut de un anumit risc, cu toate ca deja culturile au avut si au în continuare o rezerva de apa si arata bine pâna în momentul de fata. Pe termen scurt, în perioada imediat urmatoare, dorim sa investim asa cum am început de anul trecut, în refacerea infrastructurii secundare de irigatii. Anul trecut, nu mai putin de 100 de milioane de euro au fost pusi la dispozitia beneficiarilor. S-au depus proiecte si vor începe prin a fi implementate în toamna acestui an sau în primavara anului viitor pentru a reface infrastructura secundara care este, în momentul de fata, în proprietate privata”, a mai spus ministrul Daniel Constantin.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.