Ministerul Agriculturii vine in ajutorul sinistratilor galateni

Adaugat in data de 17.09.2013

Sapte tiruri cu provizii alimentare vor fi transportate in judetul Galati, astazi, 17 septembrie 2013, pentru a sprijini persoanele afectate de inundatiile inregistrate in aceasta zona. Initiativa apartine Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale care a coordonat atat logistic, cat si prin implicarea de resurse umane, o campanie de colectare si distribuire a produselor agricole de prima necesitate.
Transportul contine peste 80 de tone de cartofi, 38 de tone alimente greu perisabile (alimente conservate, lapte UHT, biscuiti, malai, orez) si 2 tone de paine (5000 de paini), valoarea totala a ajutoarelor fiind de cca. 300.000 lei. Tirurile vor ajunge in perioada urmatoare la Comitetul pentru Situatii de Urgenta din judetul Galati si vor fi distribuite catre toate persoanele afectate de inundatii.

Produsele colectate si transportate in judetul Galati provin atat de la Asociatii ale producatorilor din Romania: Federatia Nationala Cartoful din Romania, Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase ROMPAN, cat si de la retaileri precum Kaufland Romania.

„Apelul pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale l-a lansat prin aceasta campanie umanitara catre Asociatiile de Producatori din Romania, dar si catre agenti economici, a fost tratat cu maxima responsabilitate sociala. Le multumim partenerilor nostri pentru solidaritatea cu cetatenii afectati, este inca o dovada a parteneriatului in interes public dintre minister si mediul privat”, a declarat Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
„Actiunile de ajutorare a populatiei sinistrate vor continua si in perioada urmatoare. In acest sens, asteptam semne de solidaritate si din partea celorlalti parteneri, care suntem convinsi ca vor veni intr-un timp cat mai scurt”, a precizat Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.