Ministerul Agriculturii a convis CEC Bank sa acorde facilitati insemnate la pachetele de creditare cu specific agricol

Adaugat in data de 02.08.2012

Accesul dificil la creditare, in special pentru cofinantarea beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala este una dintre principalele cauze ale absorbtiei mai reduse in cazul fondurilor europene, concluzioneaza Ministerul Agriculturii intr-un comunicat de presa. Pentru a contracara acest neajuns, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut demersuri pentru obtinerea unor conditii avantajoase de creditare pentru beneficiarii programului.

In acest sens, au inceput o serie de discutii cu bancile care si-au anuntat intentia de colaborare si implicare in proiect. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si secretarul de stat Achim Irimescu, au avut deja discutii cu reprezentantii CEC Bank, acestia venind cu un pachet de creditare avantajos pentru beneficiarii PNDR care sunt de acord cu virarea in contul deschis la CEC Bank a subventiilor din fonduri nationale si/sau din fonduri europene. Pentru astfel de credite, banca a decis:

- Reducerea dobanzii cu 1 p.p., la creditele acordate pentru realizarea proiectelor cu componenta din fonduri europene in cadrul PNDR;

- Reducerea gradului minim de acoperire cu garantii cu aproximativ 15%, comparativ cu creditele standard acordate persoanelor juridice;

- Avansul minim a fost redus la 10% din valoarea proiectului, pentru companiile start-up.

Dupa finalizarea discutiilor si cu celelalte banci, vor fi analizate ofertele inaintate de acestea, iar MADR va semna conventii de colaborare cu unitatile bancare cu cele mai avantajoase oferte de creditare pentru beneficiari.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.