Fermierii galateni vor fi parte activa la infiintarea camerei agricole judetene

Adaugat in data de 28.08.2013

Directia Agricola Galati a fost gazda intalnirii a 14 asociatii agricole din Galati, ce a avut loc la sfarsitul lunii iulie. Fermierii galateni s-au intalnit pentru a-si desemna reprezentantii in comitetul judetean de initiativa, ce vizeaza infiintarea camerelor pentru agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala.

Cele 14 asociatii agricole din judetul Galati care au participat sunt: Asociatia Crescatorilor de Taurine Galati, Asociatia Nationala a Tinerilor Producatori de Legume si alte Produse Agricole si Zootehnice - Matca, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Galati, Asociatia Producatorilor Agricoli Galati, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania, Institutul de Cercetare Dezvoltare Pentru Ecologie, Acvatica, Pescuit si Acvacultura Galati. Acestora li se adauga Grupul de Producatori „Lotca”, Statiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Targu Bujor, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine „Dunarea” Galati, Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe - Agrostar, Colegiul Medicilor Veterinari si Asociatia Producatorilor Agricoli „Fresas” Matca.

Desi au lipsit reprezentantii a patru asociatii agricole, cei prezenti au ales sapte reprezentanti in comitetul de initiativa. Acestia sunt Anisoara Ciocan (Asociatia Nationala a Tinerilor Producatori de Legume Si Alte Produse Agricole si Zootehnice-Matca), George Pintilie (Asociatia Crescatorilor de Taurine Galati), Monica Moraru (Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Galati), Elena Patriche (Asociatia Producatorilor Agricoli Galati), Luis Dragomir (Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania), Marlena Talpes (Institutul de Cercetare Dezvoltare Pentru Ecologie, Acvatica, Pescuit si Acvacultura Galati) si Anisoara Nicolau (Grupul de Producatori „Lotca”). Rolul camerelor agricole judetene consta in oferirea de asistenta tehnica si consiliere producatorilor agricoli in vederea absorbtiei fondurilor europene, organizarea de activitati de popularizare si asistenta tehnica de specialitate prin infiintarea de loturi demonstrative, targuri, expozitii, etc.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.