Dezastru major in agricultura galateana

Adaugat in data de 18.04.2013

Din cele 206.330 de hectare de teren arabil, pe 175.000 de hectare, nu s-au putut realiza lucrarile agricole de primavara din cauza precipitatiilor abundente cazute in aceasta primavara. Terenurile agricole sunt imbibate excesiv cu apa, aparand fenomenul de baltire, singura varianta viabila de aducerea acestora la normal fiind desecarea. Zona cea mai afectata este Badalan, aici fiind vorba de 312 hectare, cultivate partial cu grau, rapita si legume.

Din aceeasi cauza nu s-a reusit cultivarea nici macar a unui hectar cu floarea soarelui sau porumb, cand in conditii normale se preconiza cultivarea a 53.000 ha cu floarea soarelui si 120.000 ha cu porumb.

La fel de grav se prezinta situatia si in privinta cultivarii legumelor unde ar fi trebuit infiintate aproape 8.000 de hectare. Singura sansa a fermierilor galateni sunt desecarile, facute pana acum pe banii agricultorilor. Guvernul a adoptat in urma cu cateva zile ordonanta 22/2013 prin care Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) se va ocupa de desecari in zonele afectate, costurile operatiunii urmand sa fie suportate de la bugetul de stat, aceasta fiind singura sansa a agriculturii galatene de a se mai salva din fata dezastrului total.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.