APIA verifica 1300 de fermieri galateni

Adaugat in data de 28.08.2013

Agentia de Plati si Interventie în Agricultura (APIA) Galati a inceput verificarile privind cererile de plata pe suprafata dupa ce a finalizat analiza solicitarilor depuse de fermieri. Fermierii insa au posibilitatea de a refuza aceste controale, dar acest fapt va duce la eliminarea lor de la plata. In afara de controalele în teren, APIA are la indemana si verificarile prin teledetectie, ce vizeaza suprafata declarata de fermieri, culturile înfiintate si amplasamentul parcelei digitizate de fermier. In cazul in care se constata neconcordante între declaratia fermierilor si realitatea din teren, atunci se vor reduce platile pe suprafata sau chiar va fi eliminata plata, dar se poate ajunge chiar si la dosare penale in cazurile de incalcari grave ale legislatiei.

In judetul Galati, vor fi controlati 1.357 de fermieri, ce detin 10.034 de parcele, cu suprafata totala de peste 24.000 de hectare. De controlul pe teren sunt vizati 28 de fermieri cu 567 de parcele, în suprafata totala de 10.250 de hectare. La controlul prin teledetectie vor intra 1.329 de fermieri cu 9.467 de parcele, în suprafata totala de 13.759 de hectare.

Dupa efectuarea controalelor de catre APIA Galati, urmeaza verificarile Curtii de Conturi, care va urmari daca platile catre fermieri s-au facut legal.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.