2000 ha de teren agricol afectate de furtuna si inundatii

Adaugat in data de 25.06.2013

In urma evaluarii pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în perioada mai-iunie 2013 dispusa de Prefectul judetului Galati, Emanoil-Catalin Bocaneanu, comisia de constatare si evaluare a pagubelor generate atat de vantul puternic cat si de ploile torentiale de la începutul lunii iunie, a stabilit ca, in privinta locuintelor, cele mai afectate au fost comunele Draguseni, Matca si Corod, din totalul de cinci locuinte care nu mai prezinta siguranta patru fiind la Draguşeni (afectate de vartej) si una la Corod, veche de peste 100 de ani, din paianta, care a fost inundata. Inca 50 de case au suferit avarii diverse, majoritatea fiind construite in albia majora a paraului Corozel, fara autorizatii.

Vantul puternic a afectat acoperisurile Primariei Suceveni, Primariei Oancea, sediului Asociatiei „Unirea” Suceveni si sediului Centrului COOP Suceveni, iar Biserica si Scoala nr. 3 din Corod au fost inundate.
In plus, au fost afectate 164 de poduri si podete, 11,8 km de drum judetean, 58,4 km de drum comunal, 77,5 km de drumuri satesti, torentii afectandu-le fie prin spalarea pietriaului si saparea de fagase, fie prin colmatare.

Au mai fost inundate 108 fantani, precum si 100 de pasari au murit inecate, la Negrilesti.

In privinta suprafetelor agricole, au fost afectate terenuri de pe raza a 16 unitati administrativ teritoriale: Balasesti, Balabanesti, Barcea, Beresti, Cavadinesti, Corod, Frumusita, Ghidigeni, Gohor, Grivita, Matca, Negrilesti, Slobozia Conachi, Suceveni, Sendreni, Umbraresti. Este vorba în total de 1.760 de hectare afectate, pagubele fiind evaluate la 13.498,817 mii lei.

Centralizarea datelor s-a finalizat pe 20 iunie, raportul fiind transmis Ministerului Afacerilor Interne, care va lua o decizie cu privire la posibilitatea aplicarii de masuri financiare pentru sustinerea producatorilor agricoli.
   

Prognoza agrometeorologica

Oferit de meteoromania.ro
31.10.2013
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada..


mai mult
31.10.2013
Galatenii invitati la targul de toamna


Administratia Pietelor Galati, si in acest an, va organiza o noua editie..


mai mult
 
Copyright © 2012 Website. Toate drepturile rezervate.